Dejavnosti

PROTIEROZIJSKA ZAŠČITA BREŽIN – BIO INŽENIRING:

Za stabilizacijo in zaščito brežin proti eroziji, uporabljamo kokosove mreže različnih pretržnih sil, glede na pričakovane erozijske obremenitve.

V praksi uporabljamo biotehnične ukrepe v kombinaciji z  ekološkimi     tehnologijami. Kokosove mreže so se v praksi pokazale, kot odlična rešitev za preprečevanje zemeljske erozije v daljšem časovnem obdobju. So popolnoma naraven material, ki ne obremenjuje okolja.

 

 

TEHNIČNA ZAŠČITA  NESTABILNIH BREŽIN:

Za sanacijo in zavarovanje nestabilnih brežin uporabljamo heksagonalno pocinkano mrežo. S tehnično zaščito brežine – viseče mreže dosežemo, da se krušljivi material kontrolirano nabira za mrežo ob vznožju brežine. Pri sanaciji brežin jih lahko uporabljamo kot samostojno zaščito. V določenih primerih pa jih kombiniramo s kokosovimi mrežami ali biorogoznicami. V primeru  zatraviteve strmih brežin pa uporabljamo vodno setev ( hydromulch ), za ustvarjanje vegetacijskega pokrova. Izvajamo urejanje strmih brežin, odstranjevanje preperelega materiala, montaža lahkih kovinskih lovilnih ograj, za zaustavljanje manjšega padajočega kamenja. 

 

 

ZASTOPSTVO IN PRODAJA PROIZVODOV IZ KOKOSOVIH VLAKEN ZA PROTIEROZIJSKO ZAŠČITO BREŽIN

Prodajni program so kokosove mreže,  biorogoznice in valji za proti erozijsko zaščito brežin in obrežij. Kupcem – uporabnikom pri nakupu, strokovno in tehnično svetujemo glede uporabe.

 

      

2020 © Grin Plus d.o.o. Celje - Izdelava: Jan Košutnik